Dobanda este suma de bani pe care trebuie să o platească beneficiarul unui împrumut (debitorul) celui care acordă împrumutul (creditorul), pentru folosirea disponibilităților bănești ale acestuia din urmă, până la restituirea lor.

În acest moment, pe piața financiară din România, puteți contracta credite cu dobândă fixă sau credite cu dobândă variabilă.dobanda

Dobânda variabilă

Dobânda variabilă este dobânda care se calculează periodic (de regula la 3 luni), adunând o marjă fixă și de evoluția unui indice ROBOR, EURIBOR sau LIBOR, în funcție de valuta creditului .

Dobânda fixă

Dobânda fixă rămâne neschimbată pe durata creditului, indiferent dacă ratele dobânzilor de referinţă ale pieţei monetare interbancare cresc sau scad. Clientul, astfel, va plăti aceeași rată de la început până la ultima. Aceasta va fi calculată în momentul în care clientul ia decizia de a accesa creditul, în conformitate cu oferta de costuri a instituției financiare, de la acel moment.

Ce este DAE și ce rol are în decizia de a contracta un produs de creditare?

DAE reprezintă costul real al unui credit (dobânda + taxele şi comisioanele aferente). Astfel, un produs cu DAE mic este mai avantajos decât un produs cu DAE mai mare.

 

Happy Credit oferă credite cu garanție imobiliară, cu dobândă fixă de 26,52% / an și DAE 30%/ an.

Aplică aici pentru o ofertă personalizată/

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formSubmit